Colosseumul din Roma nu este singurul teatru vizitabil!

Colosseumul din Roma

Desi nu sunt la fel de cunoscute ca si Colosseumul din Roma, pe glob mai sunt cateva astfel de teatre romane la fel de impresionate, si destul de bine pastrate. Mai jos iti voi prezenta cateva, asa ca te invit sa te bucuri de ele. Imi doresc sa iti starnesc interesul  si sa mergi  sa le si vizitezi.


 

Amfiteatrul din Nimes – Franta

Colosseumul din Roma

Arena din Nimes  a fost finalizata la sfarsitul anului 70 dupa Hristos.  In interiorul sau, constructia putea sa  gazduiasca un numar de 24000 de spectatori. Aceasta arena a fost intr-o continua concurenta cu cea din Arles pentru suprematie, fiind una din cele mai importante teatre romane din toata Galia.

Aceasta rivalitate continua si in zilele noastre, fiecare dintre cele 2 arene gazduind evenimente grandioase. Pe Arena din Nimes are loc in fiecare an, in luna aprilie, cea mai impresionanta reconstituire  istorica a timpurilor romane. Acest spectacol aduna peste 400 de actori din Franta, Germania si Italia.

Mai multe detalii gasiti A I C I.


 

Arena Romana din Arles – Franta

Colosseumul din Roma

Un istoric roman, pe numele sau Suetonius a descris Orasul Arles drept “Mica Roma a Galiei”. Nu este foarte greu de inteles acest fapt deoarece Arena Romana si imprejurimile ei ne duc cu gandul la Roma. Aceasta arena este construita in anul 90 dupa Hristos si putea gazdui in jur de 20000 de spectatori. Acesti oameni luau parte la diferite forme de divertisment ale vremii: curse cu carute si lupte sangeroase.

Astazi, locul atrage multimi mari in cadrul evenimentelor organizate (piese sau concerte pe timpul verii). Cel mai spectaculos eveniment ramane “lupta cu tauri” din timpul sarbatorii Feria d’Arles.

Mai multe detalii gasiti A I C I.


 

Arena  din Verona  – Italia

Colosseumul din Roma

Arena din Verona este una dintre cele mai mari arene romane care a reusit sa supravietuiasca peste secole. Aceasta arena a gazduit de-a lungul anilor mai putine evenimente iar acest lucru i-a adus o oarecare conservare. Initial, arena  a fost folosita pentru lupte de gladiatori. In perioada medievala cavalerii participau la turniruri iar in secolul al – XVIII – lea locul s-a folosit pentru concertele de opera.

In prezent in aceasta arena se organizeaza un festival anual de opera, care este considerat unul dintre cele mai spectaculoase din lume.

Mai multe detalii gasiti A I C I.


 

Arena din Pula – Croatia

Colosseumul din Roma

Aceasta arena este construita in primul secol dupa Hristos, aproape de Marea Adriatica si este unul dintre cele mai bine pastrate monumente antice din Croatia. In vremurile romane, aceasta arena era folosita in special pentru luptele cu gladiatori unde se adunau spectatori veniti tocmai de la Roma.

In acest moment este folosita ca cinematograf in aer liber dar si ca loc pentru desfasurarea concertelor pe perioada lunilor de vara. Pasajele subterane, candva folosite de gladiatori, gazduiesc acum o expozitie de viticultura si pomicultura specifice zonei Adriatice din cele mai vechi timpuri.

Mai multe detalii gasiti A I C I.


   

Amfiteatrul din El Jem – Tunisia

Amfiteatrul a fost construit in jurul anului 238 dupa Hristos, dupa modelul Colosseumului din Roma. Este una dintre cele mai bine conservate ruine de piatra romana din lume si unica din Africa. Constructia este pe loc drept si realizata din bucati de piatra, in timp ce majoritatea sunt construite pe o parte a unui deal. Se presupune ca putea gazdui in jur de 35000 de oameni. Acest aspect o claseaza ca fiind una dintre cele mai mari arene din lume.

 

Mai multe detalii gasiti A I C I.


 

Amfiteatrul Pozzuoli – Italia

Aceasta arena a fost comandata de imparatul Vespasian, acelasi cap care a construit Colosseumul din Roma. Partea exterioara nu mai este foarte bine conservata deoarece a fost acoperita de eruptia vulcanului Solfatara. Zonele subterane sunt foarte bine conservate si se pot vizita. Aici mai puteti gasi ramasite ale custilor animalelor si mecanismul pentru ridicarea lor pe podeaua arenei.

Mai multe detalii gasiti A I C I.


Arena din Capua – Italia •

Aceasta arena este cea mai putin conservata, insa am vrut s-o includ in aceasta lista mai mult pentru insemnatatea sa. Se presupune ca aceasta a fost prima arena romana construita. Tot aici s-a format si prima scoala de gladiatori. In acest loc a luptat, poate cel mai cunoscut gladiator din toate timpurile, pe numele sau Spartacus. Acest gladiator trac, impreuna cu alti gladiatori au pornit cea mai mare rebeliune impotriva Republicii Romane.

Ca toate amfiteatrele, cladirea avea un plan eliptic. Dimensiunile sale se apropie de cele ale Colosseumului din Roma, cu care imparte atat de multe caracteristici structurale, incat se crede ca amfiteatrul Capuan a furnizat modelul direct pentru Colosseum.

 Nu am reusit sa ajung in toate aceste locuri dar sunt trecute pe lista scurta!

Sper cu tarie ca v-am trezit interesul sa le vizitati si va bucurati de aceste minunate opere ale inaintasilor nostri.


≡ w w w . p o n t u r i a v i o a n e . r o ≡

Este un website. cu un caracter strict informativ. Acest  website  nu reprezinta o agentie de turism.  Nu este nici un motor de rezervare a biletelor.  Care este principala noatra activitate? Sa va informam de anumite oferte ale companiilor aviatice. Sa va ofere variante de cazare ieftine si de calitate. Povestiri si intamplari ale  C a l a t o r u l u i   V e s e l. ¦ Colosseumul din Roma
≡ w w w . p o n t u r i a v i o a n e . r o ≡ 
¦ Va ofera serviciul F i n d  M y  T r i p – Cel care va ajuta sa va gasiti vacantele! ¦
Toate articolele postate pe acest site sunt proprietate privata a  website-ului.  w w w. p o n t u r i a v i o a n e . r o .  s i  s e afla sub protectia. L e g i i   D r e p t u l u i   de   A u t o r. Preluarea se poate face doar cu acordul autorului. Acord scris al autorului. Cand avem astfel de cazuri este necesar ca la sfarsitul textului sa se citeze sursa si sa existe un link. catre acest site.
Vom aprecia toate sfaturile venite de voi.  Va asteptam la adresa  d e   e – m a i l :
c o n t a c t@p o n t u r i a v i o a n e.r o
¦ P e n t r u   c a z a r i   v a   r e c o m a n d a m    a c e s t   s i t e: www.booking.com ¦
P e n t r u   z b o r u r i   v a   r e c o m a n d a m    a c e s t   s i t e: www.skyscanner.ro


 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts